Crowdfunding: de resultaten van mijn eerste investering

geplaatst in: Beleggen, Plannen | 1

crowdfunding

 

Vorige week kreeg ik een e-mail van My Micro Invest met het resultaat van mijn eerste investering in crowdfunding. Enkele dagen later stond het bedrag op mijn bankrekening. Dat ging vlot en snel. Mijn eerste ervaring met dit soort investeringen was dus zeker positief te noemen.

 

Even terug in de tijd

Eind november vorig jaar tekende ik in op een investering in het bedrijf Santech via het crowdfundingplatform My Micro Invest. Het ging om een converteerbare lening met een bruto rendement van 6%.

Eind januari kreeg ik via mail een eerste update over de prestaties van het bedrijf en de vooruitzichten. Sedert die datum heb ik verder niets vernomen tot op de eindvervaldag van de lening. En dat vind ik een jammere zaak. Ik had toch graag af en toe een kleine update gekregen over hoe het bedrijf ervoor stond.

Nu was het gewoon heel erg stil. Gelukkig was dat in dit geval geen slecht voorteken maar toch. Als je de beleggers persoonlijk bij het verhaal wil betrekken, is de communicatie toch wel voor verbetering vatbaar.

 

Crowdfunding eindresultaat

Van mijn bruto intrestvoet van 6% blijft er na afhouding van 27% roerende voorheffing nog een netto winst over van 4,38 %. Deze werd netjes op mijn rekening gestort, samen met het initiële bedrag van de investering. Ik blijf overtuigd van het product dat Santech aanbiedt (klik voor meer info op de link in de vorige paragraaf). Maar momenteel worden er geen leningen aangeboden op het My Micro Invest platform. Enkel participaties onder de vorm van aandelen. En dat spreekt mij minder aan.

 

Toekomstplannen

Als ik nog eens een dergelijk product vind tegen een vergelijkbare rentevoet, dan overweeg ik zeker om opnieuw te beleggen. Alleen biedt My Micro Invest dit voor het ogenblik niet aan. Bij alternatieve crowdfundingbedrijven vond ik ook niet meteen iets naar mijn gading. Daarom heb ik het bedrag doorgestort naar mijn beleggingsspaarrekening. Daar zal het geparkeerd blijven tot ik een interessante beleggingsopportuniteit tegenkom.

Momenteel hou ik alle spaargeld die voor mijn beleggingsportefeuille voorzien is opzij op een spaarrekening. Dat doe ik niet voor de intresten . Maar na de nieuwe records van deze maand vind ik de aandelenwaarderingen aan de hoge kant. Ik hoop dan ook in de komende maanden een zekere correctie te zien die kan dienen als ideale instapgelegenheid. Behalve ETF’s (die ik op een maandelijkse basis koop) beleg ik ook nog in een aantal individuele aandelen, gewoon omdat dat leuker en spannender is. En zo kom ik op termijn tot een mooie mix in mijn portefeuille.

 

Ik wens jullie alvast heel fijne eindejaarsfeesten toe. Geniet van leuk gezelschap en maak er mooie momenten van om te blijven koesteren! 

(251)

Een Antwoord

  1. Mooi resultaat. Zelf doe ik voor het plezier ook de. Beetje aan crowd funding. Ik heb een mix van aandelen en obligaties.

    Ik gebruik de 2 meest gekende Belgische platformen. Net als jij vind ik ook dat de communicatie naar de investeerders uit de crowd beperkt is. Jammer in feite…!

    Beste wensen

Laat een reactie achter