Net als vorig jaar doe ik weer een spaaruitdaging. Het doel is om tegen eind 2017 op een aparte rekening een bedrag van … 2017 € bij elkaar gespaard te krijgen. Dit bedrag is bovenop mijn “gewone” spaardoelen, waar ik maandelijks geld voor opzij zet. Omdat doelen nu eenmaal overzichtelijker zijn als je ze opsplitst in kleinere, haalbare deeltjes, bekijk ik het te behalen resultaat liefst op maandbasis. Dit komt neer op een gemiddelde spaarsom van ongeveer 168 € per maand.

 

Van waar komt het geld?

Het geld voor het 2017 fonds komt van financiële extraatjes. Verwachte en onverwachte meevallers zeg maar. Traditioneel komen bij mij de volgende zaken op deze rekening terecht:

  • cashbacks: stortingen van geld-terug-acties komen rechtstreeks op deze rekening toe
  • teruggave van onkosten voor de kinderen (die gedeeld worden met mijn ex en waarvoor we maandelijks een onderlinge afrekening doen)
  • geld dat verdiend werd met enquêtes: ofwel worden die uitbetaald via paypal en kan ik het bedrag gewoon doorstorten naar deze rekening. Ofwel krijg ik de uitbetaling in waardebonnen, gebruik ik deze in de supermarkt of een andere winkel voor iets wat ik nodig heb. En vervolgens stort ik het overeenkomstig bedrag op deze rekening.

Nieuw voor 2017 is dat ook de cashbacks verdiend met mijn nieuwe kredietkaart op deze rekening terechtkomen. De cashback hierop is niet zo heel erg groot, behalve voor de eerste 3 maanden. Momenteel krijg ik 3% terug op al mijn aankopen. Vanaf januari vermindert dit bedrag tot 1% voor alle aankopen onder 100 € en 0,5 % voor aankopen daarboven. Maar alle beetjes helpen, vandaar dat ik het toevoeg aan mijn lijst.

 

Vermits het doel van de spaaruitdaging voor 2016 in oktober bereikt werd, ben ik al even bezig met het 2017 fonds. Het geld wat ik deze keer bij elkaar gespaard krijg, gaat deze keer niet naar een aflossing op de hypotheek. Door de lage intrestvoet die ik nu geniet, ga ik de komende jaren meer focussen op beleggen. De opbrengst van het 2017 fonds zal dus terechtkomen in mijn beleggingsportefeuille.

 

Benieuwd naar wat er al in zit? Hier komt het:

 

Toestand van het 2017 fonds op 17/12/2016: 200 €

 

2017 fonds

€0
€2,017

 

Ik heb enkele euro’s van mijn gewone rekening toegevoegd om af te ronden tot een mooi getal. In vergelijking met voorgaande jaren zit ik achter op schema. Meestal staat nu al ongeveer 500 € op deze rekening. Maar doordat ik niet spaar voor een vervroegde aflossing, kan ik het 2017 fonds tot het einde van het jaar laten verderlopen in plaats van eind september of begin oktober af te sluiten. Dus alles is nog mogelijk!

 

Heb je zin om mee te doen? Altijd welkom!  
Hoe meer spaarders hoe meer vreugde 🙂