Vakantieplannen in het water

geplaatst in: In en om het huis | 10

in het water

 

Hier zit ik dan en doe mijn best om met één hand toch nog een blogpost te voorschijn te toveren. Ik ben namelijk gevallen met de fiets. En de smak was net iets te hard. Resultaat: fractuur van het uiteinde van het bovenste bot van mijn elleboog. Dinsdag moet ik terug naar het ziekenhuis voor een definitief gipsverband. Dan ook valt het verdict of er schroefjes in moeten of niet. Als dat het geval is word ik woensdag geopereerd. Afwachten dus.

Eén ding is wel al zeker, het wordt minstens zes weken in het gips. Gewoon thuiszitten, niet gaan werken en bijna niks kunnen doen. Want ik ben rechtshandig en de fractuur is aan mijn rechter elleboog.

Reis valt in het water

Normaal gezien vertrek ik komende zondag op reis. Slow travel, met de jongste zoon, tot in Spanje. Maar in de huidige omstandigheden zie ik het gewoon niet zitten. Vier verschillende treinen en nog een stukje met de metro in Parijs, hoe moet ik dat allemaal zien klaar te spelen? Om dan in Spanje in de hitte te zitten en nog niet eens het water in te mogen. Om al die buffetten te zien en nog niet eens mijn vlees te kunnen snijden. Ik denk het niet.

 

Annuleringsverzekering

Probleem is dat de dokter me al zei dat er medisch geen belemmering is om op reis te vertrekken. Eens het definitieve gips gezet is en de eventuele schroefjes geplaatst zijn tenminste. Maar als ik niet om medische redenen thuis moet blijven, dan komt de annuleringsverzekering niet tussen. Althans zo staat het in de voorwaarden. Echt wel zonde van het geld. Maar niks aan te doen.

 

Overige vooruitzichten

Met de auto durf ik nu niet te rijden. Te veel risico. Gelukkig heb ik een bakkerij en een kleine supermarkt op wandelafstand. Ik had al enkele dingen ingepland voor komende week, maar de kans is groot dat die ook in het water vallen. De komende weken zal ik vooral thuis blijven, lezen en podcasts beluisteren. Ik ben wel van plan om te blijven bloggen, al zal dat misschien wat minder vaak zijn. Het typen gaat namelijk tergend traag. Ik ga toch eens moeten kijken of er niks bestaat om tekst te produceren op basis van spraakherkenning. Iemand ervaringen hiermee?

Of truukjes om toch nog zoveel mogelijk zelf te doen in huis? Ik heb al eens eerder mijn rechter pols gebroken, maar was toen nog maar een jaar of acht. Dus daar herinner ik me niet zoveel van.

 

(526)

10 Antwoorden

 1. Onzin van die dokter. Als hij gewoon een verklaring maakt dat de reis niet mogelijk is krijg je gewoon je geld terug. Verzekering mag mijn inziens geen verdere vragen stellen. Dokter hoeft niet inhoudelijk in te gaan op klachten. Een paar jaar geleden hebben wij namelijk ook hiermee te maken gehad. Mijn jongste was elke keer ziek en twijfelde of we op vakantie moesten gaan, maar niet ziek ziek als je snapt wat ik bedoel. Huisarts gaf aan dat ze gewoon een verklaring kon schrijven dat de reis niet door kon gaan ivm medische achtergrond. Dus zou in ieder geval nog eens bij je huisarts vragen of hij hieraan mee wil werken.

  Beterschap in ieder geval.

  • Dat is een heel goede raad, ik wacht af hoe ze dinsdag reageren en anders kan ik inderdaad eens horen bij de huisdokter. bedankt!

 2. Wat vervelend voor je en ook een vervelende timing! Zoiets is natuurlijk niet te timen. Ik kan goed voorstellen dat je de vakantie afzegt. Als je een iPad hebt staat in het toestenbord links naast de spatie een microfoon. Dat is voor dicteren. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar je kan het proberen. Veel succes gewenst. Ik hoop dat de schade meevalt.

  • Dank je wel, Koen. Ik heb jammer genoeg geen iPad, maar misschien heeft mijn android tablet ook wel iets gelijkaardigs. Ga ik straks eens bekijken.

 3. als een dokter niet snapt dat je zo niet kan reizen, is het tijd voor een doc voor hem/haar. Jakkes, wat vervelend. Maar ja, om te reizen met zo een arm is niets waard. Mss wil de dokter mee om je te helpen…
  groet, Wilma

  • Hmmm, liever niet Wilma, zag er eigenlijk niet echt een aangenaam iemand uit.
   Hopelijk heb ik morgen meer geluk.

 4. Wat vervelend. Heel veel strekte en snelle herstel!

 5. Wat vervelend voor je zeg. Het klinkt best heftig. Veel beterschap gewenst.

  • Dank je wel! Vandaag na de scan het verdict gekregen. Morgen naar het ziekenhuis in dagkliniek om een schroefje te laten plaatsen. Donderdag meer nieuws.

Laat een reactie achter